10
наурыз
2023
Дұрыс тамақтануды насихаттау/Пропаганда здорового питания
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты-шарты дұрыс тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн.Тиімді дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға ,ағзаның қалыптты өсуі мен дамуына ,жұмыс қабілеттінің жоғарлауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді.
Дұрыс тамақтану ережелері:
1.Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек.
2.Тамақты асықпай мұқият шайнап ,тамақтану режимін сақтап жеу керек.
3.Таңертенгі асты мұқият ішу керек .Егер ағзаның 10-12сағат тамақ қабылдамаса ,онда ағзадағы қант азайып кетеді.
Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары:
1.Тағамның құрамында негізгі керек заттары:
(нәруыз,көмірсу,май)болуы тиіс.
2.Тамақ рационында (дәрумендер ,тағамдық талшықтар болуы тиіс)
3.Тәулік бойы тамақтану тәртібін ,мөлшерін сақтау.
4.Тағамдар санитарлық-гигиена талаптарына сәйкес болуы керек.
Дұрыс тамақтану ережелері:
1.Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек.
2.Тамақты асықпай мұқият шайнап ,тамақтану режимін сақтап жеу керек.
3.Таңертенгі асты мұқият ішу керек .Егер ағзаның 10-12сағат тамақ қабылдамаса ,онда ағзадағы қант азайып кетеді.
Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары:
1.Тағамның құрамында негізгі керек заттары:
(нәруыз,көмірсу,май)болуы тиіс.
2.Тамақ рационында (дәрумендер ,тағамдық талшықтар болуы тиіс)
3.Тәулік бойы тамақтану тәртібін ,мөлшерін сақтау.
4.Тағамдар санитарлық-гигиена талаптарына сәйкес болуы керек.